Doel

Serious Rescue voor Serious Request!
Reddingsbrigades in Nederland in actie voor goede doel van 3FM

Van 17 t/m 19 december 2017 zetten reddingsbrigades uit heel Nederland zich ook dit jaar weer in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue”. Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Meppel naar Apeldoorn geld op voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request;

“Het thema van 3FM Serious Request 2017: ouders en kinderen herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict.

Verenigd in “Serious Rescue”, zullen de vrijwilligers van de reddingsbrigade van Gouda naar Breda varen. Een vaartocht van zo’n 100 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lang lint van reddingsboten wordt gevaren. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en bijdragen van leveranciers, zodat  een zo groot mogelijk bedrag ten goede kan komen aan het goede doel.  De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.

Het startschot voor “Serious Rescue” zal op zondagochtend 17 december om 08.30 uur worden gegeven in Meppel, dinsdagmiddag 19 december zal het verzamelde bedrag in de vorm van een cheque worden overhandigd aan de 3FM dj’s van het Glazen Huis in Apeldoorn.

Vorige edities van Serious Rescue