Doel

Serious Rescue voor Serious Request!
Reddingsbrigades in actie voor goede doel van 3FM

Van 20 t/m 23 december 2019 zetten reddingsbrigades uit heel Nederland zich dit jaar voor de 10e keer in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue”. Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht naar Groningen geld op voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request;

Het thema van 3FM Serious Request 2019: “De Lifeline – Slachtoffers van mensenhandel.”

Verenigd in “Serious Rescue”, zullen de vrijwilligers van de reddingsbrigade naar Groningen varen. Een vaartocht van zo’n 100 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lang lint van reddingsboten wordt gevaren. Het doel van de actie is om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en bijdragen van leveranciers, zodat een zo groot mogelijk bedrag ten goede komt aan het doel. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening nodig is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.

Het startschot voor “Serious Rescue” zal op zaterdagochtend 21 december om 08.30 uur worden gegeven, maandagmiddag 23 december zal het verzamelde bedrag in de vorm van een cheque worden overhandigd in Groningen.

Vorige edities van Serious Rescue